2015. december 4., péntek

Terápiás kutya a kiscsoportos gyerekeknél



Szerencsés gyerekek a Napraforgó Óvoda gyerekei. Az óvodában dolgozó nevelők maximális bizalmat szavaztak Borának, így újra meglátogattuk az óvodát.

A legutóbbi foglalkozás alkalmával új feladatot kellett megoldanunk, hisz a legkisebb óvodai korcsoportot látogattuk meg.
Két 30 perces foglalkozást tartottunk egymás után. Az első foglalkozáson a kiscsoportos gyerekeknél jártunk, míg egy rövid szünet után a középső csoportos gyerekeket igyekeztünk szórakoztatni.




A kiscsoportosok és középső csoportosok életkora 3-5 év, így a már megszokott feladatokat új köntösbe kellett öltöztetnünk.

A foglalkozás elején bemutatkoztunk Borával. A kisebb gyerekekkel közösen megbeszéltük a kutya testrészeit. Míg én Borán megmutattam az orrát, száját, fülét, lábait, pocakját….. addig a gyerekek magukon mutatták meg ugyanazokat a testrészeket. A nagyobb gyerekek feladata már több volt, ők maguk mutatták meg a testrészeket a kutyán.






Megbeszéltük, hogyan mutatja meg a kutya, ha örül nekünk, ha figyel valamire, megnéztük milyen nagy és erős fogai vannak a kutyáknak.




Bora trükkjeinek mindig nagy sikere van, így ezeket sosem felejtjük el bemutatni.



Közös játékunk Bora utánzása volt. Izgalmas volt Borát követve, ülni, ugrálni, forogni, tolatni, vagy nyuszi ülésben ülni, de mindenki szívesen feküdt le Bora közelében, ami kiváló alkalom volt a kutyához nagyon közel kerülni és egy kis simogatással kedveskedni neki.









Bátorság próbánk alatt a kisebb csoportban a földön fekvő gyermekek kezébe jutalom falatot tettünk, és Bora miközben körbe járt, kivette kezükből a falatot. A nagyobb csoportban a megszokott feladattal arattunk nagy sikert. Ebben a feladatban a jelentkezők különböző testrészeiről eszi le a jutalom falatot Bora. Ez igazi élmény, hisz a kutya szimatolását, száját és akár fogait, teljesen testközelből érezhetik a gyerekek.










A foglalkozás végén Bora megmutatta a gyerekeknek, hogy egy igazán finom falattal a fejen is tökéletesen lehet lépegetni. A gyerekek és az óvó nénik fejére is finom csokoládét helyeztünk, így ők is megmutatták nekünk, milyen ügyesen lépegetnek a csokoládét egyensúlyozva.








A foglalkozások végén Borával végig jártuk a csoportokat, és a gyerekek simogatással búcsúztak Borától.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése