2016. április 10., vasárnap

Állatasszisztált pedagógia – Bemutató nap az ELTE-nÁprilis 04-én került megrendezésre az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán az állat-asszisztált pedagógia bemutató napja.

Egy nagyon kedves ismerősünknek köszönhetően a Mancs A Szívhez, vagyis mi voltunk azok a szerencsés terápiás páros, akik a leendő pedagógusokat bevezethettük ebbe a még kevésbé ismert, de annál nagyszerűbb oktatási lehetőségbe.


A bemutató foglalkozások délelőtt 10 órakor kezdődtek. Az érdeklődőket két csoportba osztották, és míg az egyik csoport elméleti előadást hallgatott, addig a másik csoport élőben is kipróbálhatta a kutyás foglalkozás lehetőségeit, természetesen Borával. A két csoport az első foglalkozás végeztével megcserélődött, hogy mindenki kipróbálhassa a gyakorlati részt is.


A mi foglalkozásaink Szentgyörgyi Katalin bemutató órájával kezdődtek. Katalin beszélt a segítő kutyákról, ezen belül a terápiás kutyákról. Megemlítette a terápiás foglalkozások három fő fajtáját, majd néhány szóban kifejtette azok lehetőségeit. Beszélt az állat-asszisztált tanórák és egyéb foglalkozások fontosságáról, fejlesztési lehetőségeiről. 

Az ismeretterjesztő bemutatkozást a gyakorlati foglalkozások követték, ahol Borának is nagy szerep jutott.
Katalin érdekes,vicces és mindenféleképpen tanulságos feladatokat talált ki, amit a részt vevő diákok igyekeztek minél gyorsabban és pontosabban megoldani.A feladatok általános iskolás korosztályú gyerekek matematikai, idegen nyelvi, környezet ismereti, irodalmi és egyéb iskolai ismereteinek fejlesztésére szolgálnak.
Bora szerepe a jutalmazásban teljesedett ki, hisz a jól megoldott feladat, illetve a versenyben elért győzelem jutalmaként Borával lehetett trükköt végrehajtani.
A foglalkozások végén a diákok lehetőséget kaptak, hogy a terápiás foglalkozásokról, a terápiás kutyákról, ezen belül Boráról kérdezzenek. Nagy örömömre szolgált, hogy a diákok mindenre nagyon kíváncsiak voltak, így a beszélgetést mindig az idő szűke miatt kellett abbahagynunk!Munkánkat hűen tükrözi, hogy bizony nagyon elfáradtunk a végére!

Mindenkinek köszönjük ezt a nagyszerű napot!

A bemutató napon készült videót itt nézhetitek meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése