2015. március 25., szerda

Fót Károlyi István Gyermekközpont



A tegnapi nappal elkezdődött egy új terápiás sorozat az életünkben.

Több héten keresztül minden kedd délután ellátogatunk Borával a fóti Károlyi István Gyermekközpontba, ahol több kerekesszékes gyermeknek nyújtunk örömöt jelenlétünkkel. 




Az első alkalommal megismerkedtünk egymással. Bora bemutatott néhány trükköt, majd közös kutyás tornaórán vettünk részt.
Felállítottunk egy akadálypályát bójákból, melyen végig kellett haladnia a gyerekeknek úgy, hogy Bora húzta őket, nekik csak a szlalom mozgásra kellett figyelniük.

A következő feladatban kislabdát kellett a gyerekeknek dobni azzal a nehezítéssel, hogy a labda a felállított kúszón át guruljon. Borát a kúszón át küldtük a labdáért. Minden visszahozott labda után jutalomfalat járt!

A gyerekek kérésére kúszó nélkül is dobáltuk a labdát (ki tud messzebbre dobni), és mivel a tornateremben voltunk, így Bora igazán jókedvűen kifutkározhatta magát, míg összeszedte az eldobott labdákat.

A labdákat eltéve, áttértünk egy másik feladatra. A gyerekektől távolra kihelyeztünk egy bóját. A feladat az volt, hogy a kerekesszékkel el kellett gurulniuk a bójához, a bója tetejére kellett rakni egy virsli karikát, majd vissza kellett gurulni a kiindulási pontra, ahonnan Borát kellett elindítaniuk a jutalomfalatért, akit utána vissza is kellett hívni. A feladatot minél rövidebb idő alatt kellett megoldani.

Az óra végén minden gyerek igyekezett Borával egy-egy trükköt bemutatni, melyért természetesen járt a jutalomfalat.




A megjelenített képek nem a helyszínen készültek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése